Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

cura-3.0.4 support problem


ggallant
 Share

Recommended Posts

Posted · cura-3.0.4 support problem

I am trying to print a part that was last printed with cura-15.04.4. It requires both support and a raft. With cura-3.0.4, it will generate a raft if support is not enabled. Once support is enabled the raft goes away, expect for the area under the support. The model slices correctly with 15.04.4.

I think this must be something that I inadvertently changed because models that printed ok 2 days ago are showing the same behavior.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · cura-3.0.4 support problem

    Support is a set of commands or tools in the "Support" section.

    Brims, Skirts and Rafts are in the "BuildPlate Adhesion" section.

    They are independent and not related to each other.

    Can you show a screenshot of your settings?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...