Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Print icon not showing in Cura


Recommended Posts

Posted · Print icon not showing in Cura

Brand new to Cura and 3D printing so please forgive the basic questions!

 

Opened Cura and loaded a .STL from Thingiverse.  File loaded fine but no "Print" icon appeared.  Went to File-Print but the printer didn't respond.  I also created a simple object on TinkerCad but got the same result in Cura.  Other objects I downloaded from Thingiverse printed with no problem.  What am I doing wrong?  Using a PrintrBot Play printer.

 

Thanks!

 

Dave

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Posted · Print icon not showing in Cura

Thanks for the quick replies!!

 

When I fired up Cura this evening, it walked me through the configuration wizard like a brand new install (I have version 15.04.4 now).  I modified a few settings per my PrintrBot documentation and then loaded the model file I first had problems with.  Everything loaded fine and it is printing as I'm typing.  Go figure!  I am printing via USB cable (no Wifi capability on this printer) but I will try using the micro SD card at some point.

 

Thanks for the help!  I'll keep working with it.

 

Dave

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Print icon not showing in Cura
    2 hours ago, Dave F said:

    Thanks for the quick replies!!

     

    When I fired up Cura this evening, it walked me through the configuration wizard like a brand new install (I have version 15.04.4 now).  I modified a few settings per my PrintrBot documentation and then loaded the model file I first had problems with.  Everything loaded fine and it is printing as I'm typing.  Go figure!  I am printing via USB cable (no Wifi capability on this printer) but I will try using the micro SD card at some point.

     

    Thanks for the help!  I'll keep working with it.

     

    Dave

    :+1::+1: It is all a learning curve....we all been there and some of us are still there to a degree or two....

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Print icon not showing in Cura

    I have similar issue, also brand new to 3d, file loads ok from thingyverse, slices ok, saves to sd ok, but when sd offered to printer no files. tried re-formatting sd card, rebooting printer, loading different files and slicing as normal, but still not seen by printer

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...