Jump to content
aag

cura always losing connection to printer

Recommended Posts

Posted · cura always losing connection to printer

Every time my laptop goes to sleep, Cura loses awareness of the printer. I have to go to printer management, refresh the network, and re-connect the printer. This did not happen in Cura 3.0. It seems to be a special "feature" of Cura 4.0. Anybody else experiencing this? I should say that the printer is connected to a router through Ethernet cable, not Wifi. Again, the problem arose only with Version 4.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · cura always losing connection to printer

I am finding this issue as well. In Cura 4 I have to go to Preferences / Printers / "Connect via Network" every time. If I close Cura, I have to do it again each time. This does not occur in Cura 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · cura always losing connection to printer

You will not find help here, we have had the issue open in the cura GitHub for quite some time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!