Jump to content

Recommended Posts

Posted · Ultimaker 3 Problem

Hello,

 

I have a problem with my ultimaker 3.

De print was done printing and someone turned of the power without first clicking that the print was removed.

 

Now when i start it up again the same lines come up the display "remove print" and I can't click it away,

 

Please help me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 3 Problem

It sounds like it's bricked.  Please, do you know what version it is?  I think it might show the version briefly on power up.  You probably have the "stepping stone" version which was never meant to be used to print but meant to be used to upgrade to the next version.  That version has this bug you describe.  But if this is the absolute latest version that came out a few days ago, then it would be good to know this.

 

How to unbrick:

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 3 Problem

Hello,

 

This is possible yes, but it doens't show the number of the current version.

My ultimaker does not have a sc-card slot and i have tried it with a usb but that doens't work...

 

Is there any other possible way to fix this if this is indeed bricked?

 

Thank you very much for the fast feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 3 Problem

All UM3 printers have SD card slots.  Do you have a chinese clone?

 

Look at the photos in the link above again.  Did you remove the bottom cover?  Did you remove the micro-USB  cable?

 

Please show photographs of the red circuit board in the same area.

 

Unfortunately, finding the SD card is the easy part.  formatting the SD card with the right software and transferring the boot image in raw binary format (not into a FAT partition for example) is the harder part.

 

The only other option is to ship this back to your reseller and they will do the same thing.  The problem is that these printers are so often damaged with shipping that I don't recommend that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker 3 Problem

You were right, I looked in the bottom and indeed there was a sd-card slot.

I put it in and after a full day and a half the bleu light around the select button still hasn't turned green...

 

I followed the instructions carefully. 

What can i do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 96 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!