Jump to content
Safety_Lucas

Gaps in Single Wall Tube

Recommended Posts

Posted · Gaps in Single Wall Tube

I'm trying to print a small tube with only one wall. The wall and nozzle width are both 0.4mm. The print preview shows gaps and sporadic travels and filament deposition. Instead of laying down just a continuous circular line, the nozzle sporadically moves to different places on the circumference, depositing little bits of filament here and there. The travels between layers seem random and inefficient. and ignore me z-seam preference. When printed, the results look like the preview. I have tried toggling my coasting and z-seam alignment settings but neither affected the preview. Does any one know how to fix this?

1.PNG

2.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Gaps in Single Wall Tube

I would reduce the line width to 0,32mm and see how Cura slices it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Gaps in Single Wall Tube

You could also model it as a solid cylinder and then tell it to use a single wall, 0% infill, and 0 top layers (and 0 bottom if that is open too.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!