Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Pause at Height, Cura 4.2.1 = problems with nozzle position


cbirer
 Share

Recommended Posts

Posted · Pause at Height, Cura 4.2.1 = problems with nozzle position

Hi Ultimaker/Cura people, 

 

I have problems with my print since I have updated Cura. Before, I was using print at height with 7mm, and it worked fine. Now, it is not working anymore if I am using pause at height with mm, but it is only working with pause at height with layer. This is weird. So I have switch to the layer system, and ask to pause at layer 48, and it is working in the sense that it is making a pause. But, when you start the print again, it can print anything because the nozzle is too high, too far from the print. 

 

Do you have a solution please?

 

Thanks

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Pause at Height, Cura 4.2.1 = problems with nozzle position

    I seem to have the same problem, "pause at height" worked for me with previous versions, but with the latest 4.2.1 version the nozzle is too high when print resumes...

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Pause at Height, Cura 4.2.1 = problems with nozzle position

    It's definitely a "bug" in V4.2.1. Have installed v4.1.0 and created the same gcode-file. After pause printing is resumed on the right height!

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Pause at Height, Cura 4.2.1 = problems with nozzle position

    Hi all, 

     

    Thanks Mari and Smithy, I was really trying to make it worked since few weeks, before to think about to leave a message here. I feel a bit a less silly... 

    I will do like you, installed the 4.1.0 and wait the official release of v4.3.x

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Pause at Height, Cura 4.2.1 = problems with nozzle position

    No need to feel silly...😉  I was searching the internet and found by accident your post on this forum. I messed up a few prints and was sure that my printer was ok...  the only thing that had changed was the CURA-version.

     

    Now it is confirmed we know for sure... workarround: installing V4.1.0 or v4.3 beta...

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...