Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura instellingen


arlee
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura instellingen

Ik probeer Cura in te stellen voor mijn Ultimaker 2. Om een materiaal te kiezen moet ik deze activeren, echter die mogelijkheid wordt me niet geboden zoals bij mijn oude Original. Ik begrijp dat de U2 nu kennelijk werkt met UltiGcode ipv Marlin, maar hoe krijg ik Cura aan het verstand om UltiGcode te gebruiken zodat ik het juiste materiaal kan kiezen. De firmware is bijgewerkt bij Cura 4.3 want in Cura 4.5 is er überhaupt geen materiaal data te vinden. Wie helpt me op weg? alvast dank.

Ari 

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Cura instellingen

  We hebben voor de UM2 een nogal flinke aanname fout gemaakt, namelijk dat machine paden hetzelfde zijn ongeacht het materiaal (en dat de paar instellingen veranderen die nodig zijn door de machine zelf gedaan kunnen worden).

   

  Dat is dan ook de reden dat de UM2 zelf materiaal profielen bij houd en cura dus niet. Wat je kan doen is in Cura een UM2+ toevoegen. Daar zijn we weer terug gegaan naar de slicer controle geven over materiaal settings. Als het goed is accepteert je UM2 die g-code gewoon.

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
   Share

  • Our picks

   • New here? Get ahead with a free onboarding course
    Hi,
     
    Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
    Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
    They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
    Ready? Register your product here in just 60 seconds.
     • Like
    • 14 replies
  ×
  ×
  • Create New...