Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Play button not show in preview mode + bad preview display


Recommended Posts

Posted · Play button not show in preview mode + bad preview display

Hi

Im running Cura 4.8 on a windows 7 computer and I found an issue with preview page.

I can't see the ''play bar'' when slicing and the displaying quality of the object look pretty bad.

I've try to update graphic card drivers & reset preferences of Cura to default, without sucess.

 

I've try on a W10 more recent computer and it looks ok, but this is actually not the one I want to use...

 

I'm french BTW so sorry for my english, and thanks for your help.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Play button not show in preview mode + bad preview display

    Thanks for your feedback.

    I have reset preferences to default and it didn't solve the issue, so based on your comment in the other topic, I expect it come from the drivers. 

    Do you have a suggestion how to check / Solve this ? I'm not very sure to know how to do it...

     

    thanks again

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Play button not show in preview mode + bad preview display

    It could be that the gpu does not support the required functionality, in which case there is nothing a driver can do to fix this.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Play button not show in preview mode + bad preview display

    Ok...I try some drivers update but it doesn’t work till now, so if anyone can help Could be great, and maybe an help for other people
     

     

    Many thanks

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Play button not show in preview mode + bad preview display

    Well, you don't mention the model of your graphics card or the driver version, that makes it a bit hard... 🤷‍♂️

     

    As you already know a graphics card with support for OpenGL 4.1 is needed for full preview functionality.

    You can start to check the log file, some more details here:

     

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...