Jump to content

Ultimaker2 schade opgelopen ?


SteveVdb

Recommended Posts

Posted · Ultimaker2 schade opgelopen ?

Hallo,

Ik heb vorige week een Ultimaker2 gekocht via reichelt.nl, die ik vandaag heb ontvangen. Na het uitpakken volgens de stappen in de manual stel ik vast dat mijn Ultimaker2 niet perfect op de tafel staat maar redelijk wat wiebelt als je op de linker bovenhoek duwt. De linker benedenhoek langs de achterzijde ziet er ook maar raar uit (zie foto). Ik stel mij dus de vraag of dit normaal is. Verder heb ik nog niets getest ik wil eerst zekerheid of mijn Ultimaker2 geen schade heeft opgelopen (bv. tijdens het transport).

ultimaker2_img1.png

Groeten,

Steve

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker2 schade opgelopen ?

    Dat hoort zeker niet. De twee platen moeten netjes op elkaar aansluiten. Ik zou even contact op nemen met support als ik jou was.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker2 schade opgelopen ?

    Ik weet het niet maar is het de gewoonte dat het een paar dagen kan duren vooraleer de support service reageert ? Zelfs op een direct bericht aan een teamlid van Ultimaker (SandervG) krijg ik geen reactie. Bij Reichelt hetzelfde verhaal ook geen reactie. Ik begin het zo stilletjes aan beu te worden, ik had mij nochtans zo verheugt om met de Ultimaker2 aan de slag te kunnen.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Ultimaker2 schade opgelopen ?

    Dag Steve,

    Ik heb je net een bericht terug gestuurd.

    Je had je bericht gisteren tegen 6u gestuurd, en gezien de druk van die dag en vandaag was ik er nog niet aan toe gekomen direct te reageren. Mijn excuus, maar de volgende dag is hopelijk zo slecht nog niet.

    Natuurlijk begrijp ik dat je zo snel mogelijk aan de slag wilt met je Ultimaker, en hoewel je voor de directe oplossing van je frame je de technische support afdeling nodig hebt, kan ik je wel vertellen dat dit je niet direct er van hoeft te weerhouden om je Ultimaker voor nu te gebruiken.

    Ik zal hier aan de technische afdeling vragen zo snel mogelijk bij je terug te komen, maar mocht je van dit weekend toch al aan de gang gaan laat je vooral niet tegen houden.

    Alvast bedankt, en een fijn weekend.

    Edited by Guest
    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker2 schade opgelopen ?

    Mijn excuses mocht ik wat opdringerig overgekomen zijn.

    Normaal wou ik dit weekend wat 3D printen maar wie weet duiken er nog problemen op te wijten aan de huidige schade. Om mijn garantie te behouden ga ik het voorlopig laten zoals het is en wachten op een reactie van support.

    In ieder geval bedankt voor uw reactie en een fijn weekend.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker2 schade opgelopen ?

    Dag Steve,

    Bedankt voor je reactie.

    Uit ervaring heb ik geleerd dat het enige wat kan voorkomen is dat het bed-levelen lastiger gaat, als hij volledig 'offset' is. Maar wellicht valt het mee.

    Als dat niet is, kun je de Ultimaker 'gewoon' gebruiken, en zal hij misschien wat schommelen op je bureau.

    Bij deze mag je van mij dit weekend beginnen met 3D printen en zal ik technical support inlichten dat ik je dit heb verteld, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

    Hopelijk verzacht dit de pijn wat, en kunnen we na het weekend zo snel mogelijk naar een oplossing werken.

    Zou je zo vriendelijk willen zijn in een DM je ticket-ID te sturen, dan kan ik je ticket opsporen en een notificatie erbij plaatsen.

    Alvast bedankt.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 18 replies
      • S-Line Firmware 8.3.0 was released Nov. 20th on the "Latest" firmware branch.
        (Sorry, was out of office when this released)

        This update is for...
        All UltiMaker S series  
        New features
         
        Temperature status. During print preparation, the temperatures of the print cores and build plate will be shown on the display. This gives a better indication of the progress and remaining wait time. Save log files in paused state. It is now possible to save the printer's log files to USB if the currently active print job is paused. Previously, the Dump logs to USB option was only enabled if the printer was in idle state. Confirm print removal via Digital Factory. If the printer is connected to the Digital Factory, it is now possible to confirm the removal of a previous print job via the Digital Factory interface. This is useful in situations where the build plate is clear, but the operator forgot to select Confirm removal on the printer’s display. Visit this page for more information about this feature.
          • Like
        • 0 replies
    ×
    ×
    • Create New...