Jump to content
zews

Cura 15.06.02 shows incorrect number of layers

Recommended Posts

Posted · Cura 15.06.02 shows incorrect number of layers

My object is 92.8 mm tall. I want to print with .1 mm layers.

5a330fb704279_ScreenShot2015-07-26at5_59_50PM.thumb.png.b9a9d3096eef3e784dc9e22970e77d53.png

Cura 15.06.02 shows 926 layers. This is wrong.

5a330fb74a515_ScreenShot2015-07-26at5_58_15PM.thumb.png.3eb67b0a41be2572874ca19968a1b62b.png

Cura 15.02.1 shows the correct number of layers as 928

5a330fb7b95cf_ScreenShot2015-07-26at5_58_29PM.thumb.png.aba0ce8af30296b2b086594c242c3dd9.png

Why is this so? What is going on?

5a330fb704279_ScreenShot2015-07-26at5_59_50PM.thumb.png.b9a9d3096eef3e784dc9e22970e77d53.png

5a330fb74a515_ScreenShot2015-07-26at5_58_15PM.thumb.png.3eb67b0a41be2572874ca19968a1b62b.png

5a330fb7b95cf_ScreenShot2015-07-26at5_58_29PM.thumb.png.aba0ce8af30296b2b086594c242c3dd9.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 15.06.02 shows incorrect number of layers

Please post issues about Cura on the github issue tracker. Its okay to double post them if you want to discuss this with people (It's a good way to get quick responses) but it's impossible for us to keep track of issues on the forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 15.06.02 shows incorrect number of layers

I seen this error on older cura versions. Have you tried to load the generated gcode to see if the layer it's being 'made' but doesn't show on the preview?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 15.06.02 shows incorrect number of layers

First layer 0.3mm: 92.8 - 0.3 = 92.5mm

Following layers: 92.5 / 0.1 = 925

926 layers in total

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 15.06.02 shows incorrect number of layers

First layer 0.3mm: 92.8 - 0.3 = 92.5mm

Following layers: 92.5 / 0.1 = 925

926 layers in total

 

Thank you Robert, that explains it. The reason my Cura 15.02.1 showed 928 layers was that I had the Initial layer thickness set to .15 mm. In Cura 15.06.02 I had not yet checked Initial Layer Thickness in Preferences > Machine > Quality, so the layer thickness was set to the default of .3 mm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!