Jump to content

Ultimaker3 - Main Button not responding after successfull Print


rodmar

Recommended Posts

Posted · Ultimaker3 - Main Button not responding after successfull Print

My UM3 is not responding to the button press.
After finishing printing successfully, i received the message " Print Failed. Carefully remove the print from the build plate", and the printer is waiting for me to press the button.. but this is not working... it would be really strange that something happend to the button itself.. its more like a Firmware problem.. but now.. i take my printer off and on.. and it shows me the same message... and cannot do anything..

Can you give me support to do a remote factory reset in an UM3 or try anything else.

I still  have WIFI remote connectivity to my printer
Thanks a lot in advance for any help!

 

The following is the printer status and print-job-status, since the state is still “printing” and also the print_job state is in: “Waiting cleanup”

IMG-20180117-WA0005.jpeg

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker3 - Main Button not responding after successfull Print

    I took it temporarly.. only to see if there was any dust... but it seems that it's everything ok.

    Yes it mechanically clicks.. so that is the strange thing... 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker3 - Main Button not responding after successfull Print

    Hi,

    It's incredible... but i'd just solve this problem

    Please be aware.... it seems that when i was cleaning my printer i accidentally moved the case of the main button slightly to one side... and this leaves the main button without working... but only it dissables the press action and not the dial action...

    This of course leaves the printer innaccesible... 

    So, please be aware of this...

    I solved it... taking out the main button, loosing the case... re-aligned the case...and tighten it with the screwdriver and thats it...

    Of course that you will fell that the mechanical Click is very different... when it works... and when it doesnt.. the issue is that you still have a slight click when it doesnt work.... so that confuses you.... but if this happens re-align again until you see that the mechanical click is really good.. and there you go!!!

     

    Thanks a lot... 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
        • 3 replies
      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 26 replies
    ×
    ×
    • Create New...