Jump to content
psykat

Unable to get high speed in outer layer

Recommended Posts

Posted · Unable to get high speed in outer layer

Hi I am unable to get more that 10-12mm/s speed for the outer layer in Cura. 
I have tried setting 60mm/s for outer layer but still I get only 10-12mm/s (please see screenshot)

What am I doing wrong?
 

cura_speed_issue_26-Oct-2018.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Unable to get high speed in outer layer

It's maybe the minimum layer time that slows it down. Do you use the spiralize function?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Unable to get high speed in outer layer

Thank for your reply.
Yes. I used the spiralize function - but without that also it seems to be slow compared to set speed. 
How to decide on  the minimum layer time?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Unable to get high speed in outer layer

I wouldn't go lower than 3 seconds.  It takes about that long just to get down to 60C and PLA is like putty/clay/plasticine at that temperature.  at 50C PLA is finally hard like pastic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!