Jump to content
Ertzerzul

First benchy problem

Recommended Posts

Posted · First benchy problem

Hi, guys! I'm having this problem with every single benchy boat. Had the same problem with bender the robot. Looks like the thinner top of everething I'm trying to print, is weak, has many holles or is completly missing. Tryed to increase the infill to 80% or make the shell/top layers stronger but with no result. Any ideas how to make it better? (Sorry, I started with 3D printing just a week ago - anet a 8, prusa i3 mk2)

benchy2 (1).jpg

benchy2 (2).jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · First benchy problem

Increase the minimum layer time likely to 7 sconds, and reduce the retraction lenght and speed. I would recommend max 3mm and 45mm/s.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · First benchy problem
15 hours ago, redslifer said:

Increase the minimum layer time likely to 7 sconds, and reduce the retraction lenght and speed. I would recommend max 3mm and 45mm/s.

Thanks! That worked well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!