Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Support Generated through the object instead of on.


Dubladockus
 Share

Recommended Posts

Posted · Support Generated through the object instead of on.

Hello Ultimaker Community.

 

I've got a strange problem generating support in cura, As shown in the pictures, support is created for the overhang of the rooftiles. However this support is generated through the object until it reaches the buildplate, instead of until the object. The inside of the roof has a overhang of 55 degrees therefor the support overhang is set a 60 degrees which should not generate any on the inside of the model.

 

I have uploaded 3 pictures of the problem, 

Picture 1 "test" shows the model from underneath in solid view, marking no red area underneath the object.
Picture 2 "test1" shows the support generated underneath the model with the solid view from picture 1.
Picutre 3 "test3" marks the features that generated the support through the object.

 

I have tried using the plugin support blocker, however the only way to get rid of the support is to block it until the rooftiles, however this overhang is too big to print without support.

So I have run out of ideas myself and hope that someone can help me out.

Thanks in advance,

Kind Regards, Dub

test.png

test1.png

test2.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Support Generated through the object instead of on.

    Please show a screen shot of the object in "xray" view.  You showed the other 2 modes "layer view" and "solid view".  If you see any red in xray view then that's the issue - the model isn't manifold and cura is confused.  Hopefully it's your model and not the bug that tinkerGnome refers to.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Support Generated through the object instead of on.

    Thank you very much for both replies, 

    I checked the Xray view and it comes out all blue. However I think TinkerGnome has the "issue" cause the problem Im experiencing looks exactly like the topic he shared. I will try and older Cura version. 

     

    Thanks!

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Support Generated through the object instead of on.

    Hello, I'm having the same issue in cura 4.4.1. 

     

    Support is bing generated on top of my model. There really is no reason for this. Is this a new issue or was the patch delayed?

     

    (I'm using Cura's new Engineering Intent profile)

     

    Thanks,

    Barry

     

    Screen Shot 2020-01-24 at 1.26.25 PM.png

    Edited by bpompea
  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • The Ultimaker Showcase — October 14. What's new?
        Your dear friends at Ultimaker have some exciting news and insights for you!
         
        • 0 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...