Jump to content
aag

Firmware 5.2.8 -> no camera

Recommended Posts

Posted · Firmware 5.2.8 -> no camera

The title says it all. Since upgrade to 5.2.8, I have lost the camera stream (it's black). I reset the Cura Connect, to no avail. Any advice?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Firmware 5.2.8 -> no camera
4 hours ago, aag said:

The title says it all. Since upgrade to 5.2.8, I have lost the camera stream (it's black). I reset the Cura Connect, to no avail. Any advice?

I can’t speak to your issue however, I installed the latest firmware last night; the two step process with no apparent issues.

 

Having shared this I have not initiated a print yet however, I just looked at the printer via the camera remotely via DDNS and it works fine and then accessed it via Cura 3.4.1 via the local network and it is visible.

 

Takes care 

Edited by Shadowman
Additional

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Firmware 5.2.8 -> no camera

My camera is no longer working either. I updated firmware recently too, so I assume the firmware has an issue. 

 

I can also no longer calibrate x/y because it is printing it without any filament being extruded...

Edited by akke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Firmware 5.2.8 -> no camera

Same problems here with my UM3. No camera and x/y calibration without filament being extruded.

Waiting for the hotfix....but don't know if the camera issue will be addressed as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Firmware 5.2.8 -> no camera

Sarcastically with what I consider to be a level of truth embedded; don’t hold your breath as the concerns as conveyed by many versus the Ultimaker Team’s response don’t live in the same arena.

 

The level of concerns shared that are not being addressed with any element of urgency as clearly evidenced by the actions, or better put; lack there of by the Ultimaker Team is truly dumbfounding.

 

Takes care 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Firmware 5.2.8 -> no camera

camera issue resolved with reinstalling UM app 🙂

Personally, I do think Ultimaker Team is doing a great job.

All confidence that firmware 5.2.8 is going to be superb after the first bug fixes are done.

The world isn't perfect, but we can only learn from this and improve 🙂

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Firmware 5.2.8 -> no camera
On 4/3/2019 at 8:32 AM, YM3 said:

x/y calibration without filament being extruded.

 

also happened to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 65 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!