Jump to content
Luxfire

Ender 3 stops for a while mid-print

Recommended Posts

Posted · Ender 3 stops for a while mid-print

Hi guys,
i'm using Solid Edge to design and Cura to send file to my Ender. i've printed a lot with this setup, but since week ago my printer just stops in one place for 4~7 sec producing noise like blocked stepper motor and after that time it prints normally for some time, and again stops. 
First i noticed it while i changed profile in Cura from CR-10 to Ender 3. on Ender 3 profile stops and a loot of mess occured so i changed to CR-10 (on CR it printed well until this week)
I didnt modify anything in my software/hardware. 
Some ideas or experiance with that error?
Thank for Your guidance

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ender 3 stops for a while mid-print

#SOLVED

Ender 3 stops between each layer. that's because of Cura 4.1 
in my case changing Z speed from 0 to 30 works very well and my printer no longer stops, just printing as well as before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ender 3 stops for a while mid-print

More about this problem and solution here: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!