Jump to content

Recommended Posts

Posted · Dwell time error

Hello all! I have a problem with my Cura slicing. I recently downloaded the latest cura, 4.0 Beta, and started having problems. When I slice a program, from Thingiverse, the machine dwells for up to a minute on the edges and the supports. Thinking my machine was going bad I printed parts I had sliced before and they printed with no problem. I reverted to an earlier version of Cura and still have the same problem. I have been running my Ender 3 for about 6 months with no problems worth mentioning. All of a sudden this happens. I am frustrated. Can anyone provide a little guidance?

Thank you in advance.

John

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Dwell time error

This is a known issue in cura starting at version 4.0 and not fixed yet as far as I know.  It's a feature - sort of.

 

the fix is to set z speed to 40 or something reasonable - more info here:


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Dwell time error

gr5, Thank you! This has had me pulling out what little hair I have left! That was a quick and easy fix! Thank you so much!

John

Edited by Vonmauser
wrong name

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!