Jump to content
Zenaf

Camera Disconnect - Any ideas?

Recommended Posts

Posted · Camera Disconnect - Any ideas?

Hello All!

 

I've got 3 Ultimakers in a group on my network (two S5's and 1 S3). Of the printers, one S5 and one S3 have their live feeds working flawlessly, however it seems that one of the S5's just doesn't display. I'm not sure if this is a problem with the camera or something else, as it clearly isn't a network issue if the other two printers in the group are working well. Files contain images of a working feed, as well as the feed that is having an error; so you can see what I'm talking about. Thanks!357019918_LiveFeedNotWorking.thumb.PNG.f8f02f245f2fa3a3cd2ba197dda88902.PNG1554466990_LiveFeedWorking.thumb.PNG.1f39ed82e2eb2ff50363305e1b0f6f70.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Camera Disconnect - Any ideas?

You can solve this issue by doing a Cura Connect Reset on the printer, this "repairs" the non working video stream.

 

But, you are using a group host and the drawback of a Cura Connect Reset is, that you have to create your group and members again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Camera Disconnect - Any ideas?

People have found that the wired network is more reliable on the UM3/S5 so if you can do a wired network that may save you a lot of headache.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Camera Disconnect - Any ideas?

In my experience, a wired network doesn't help much in this case. My UM3 and S5 are wired and I still have to do a Cura Connect reset on both of them from time to time for the camera to work again.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Camera Disconnect - Any ideas?

I do have a wired network. So you're saying this reset is something I do from the printer directly and not the web browser right?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Camera Disconnect - Any ideas?

Yes you find it in the menu on the printer and it is called "Cura Connect Reset"

I am not at my printer at the moment, so I cannot check where you find it exactly, but it is in the same place as factory reset, infos and so on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Camera Disconnect - Any ideas?

Thanks for the update and I am happy that it worked for you.

You will see from time to time it can happen again that everything is working except the video stream. Then just do a Cura Connect reset again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 98 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!