Jump to content
Tacojam1

Limt Switch

Recommended Posts

Posted · Limt Switch

Ive had my UM3 for about 3 months now, today I noticed that upon homing when moving in the y direction, the head would hit the edge a couple times before it registered it was their. Upon further research I find the diagnostics tab and check the limit switches to see if they are registering properly. This is where my question begins. When moving the head manually I notice that the y switch will activate briefly and then deactivate while the limit switch is still in contact. Sometimes it will not even register that it is in contact also. 

Any idea's or solutions would be wonderful

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Limt Switch

Or you have to adjust the switch a little bit. Maybe it is too far away from the head and barely get a contact.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Limt Switch

thanks guys for the response. After adjusting it a little I have not had the same results but it still does not recognize the switch is pressed some of the times. I the problem persists in the future I will invest in a new switch.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!