Jump to content
Hisham

PLEASE HELP - Line Skipping Problem

Recommended Posts

Posted · PLEASE HELP - Line Skipping Problem

Hi everyone. Each time the design of my file change from straight shape and spread into other angle, the printing line will skips and ruining my printing. If you see both picture shown that there is a line breaking from below/previous layer(this most of the time will make the print unstable and will breaks mid print!).  I checked the files in Preview mode in Cura 4.4. When I choose to see in Layer Thickness Color Scheme, it shown that at exactly the place where the problem occurred, the color scheme changed from yellow(thick layer) into blue(thinner layer), so I guess this happen because of the printer starting to print with different layer thickness so that is why it breaks. I have tried to disable 'Use Adaptive Layers' function in Experimental tab to try making the layer stay consistent in thickness throughout the entire print, but the problem still happening. So what I am missing here? Thanks in advance.

Rosak.jpeg

Rosak 2.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · PLEASE HELP - Line Skipping Problem

Upload the model STL. I think you have an issue with an interior face thats causing it to print a support instead of seeing it as a wall. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · PLEASE HELP - Line Skipping Problem

Im using CURA 4.2.1 and after loading your STL and GCODE i do not see any blue layers or line breaks in preview mode. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · PLEASE HELP - Line Skipping Problem

So in your opinion, the problem is not my STL files but either my CURA settings or the problems is in my physical printer itself?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · PLEASE HELP - Line Skipping Problem

Well even using your GCODE file which has all of your settings in it, i am unable to see the gaps your seeing. Could possibly be your printer setup settings in CURA. Confirm your settings. Possibly try version 4.2.1 which is showing me the STL and GCode files without gaps or blue layers in between.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...