Jump to content
bbold_RT

trouble with auto leveling (UM3)

Recommended Posts

Posted · trouble with auto leveling (UM3)

Dear Users,

 

the auto-leveling of our UM3 printer is not working at all:

When starting a print job the auto-leveling starts but the nozzles do not approach close to the bed. The auto-leveling stops and this error-message appears:

-Active levelling could not be performed. Please check the nozzles and bed and try again-

We already checked the printcores with nozzles and cleaned the bed with water. We tried manual leveling but without success. We also followed the instructions of troubleshooting in the manual but we cant find the problem why auto-leveling is not working. 

We have attached the last log file.

 

Best Regards

logfile_20200109.log

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · trouble with auto leveling (UM3)

first thing that comes to mind is checking if the cable connector in the printhead is properly seated. Have a look at this;

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · trouble with auto leveling (UM3)

You might also have tightend the screws on your buildplate too much.

Please first make sure your buildplate bottom to top distance is set to about (I think 14 mm, not at the office so I can't verify this right now), then manually level the buildplate while keeping the total distance close to this number. 

Then you could try active leveling again.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...