Jump to content
UltiMaker Community of 3D Printing Experts

Printer print van hot naar haar


Kaspertje
 Share

Recommended Posts

Posted · Printer print van hot naar haar

Beste lezer,

Als ik iets wil printen print gaat mijn extruder niet netjes van links naar rechts maar print hij dan daar weer een beetje dan gaat hij weer naar de andere kant en print hij daar weer een beetje etc. Zolang dit niet de bovenkant is valt dit niet op. Maar als hij de bovenkant dicht aan het printen is zie je precies waar hij is gestopt, ergens anders naartoe is gegaan om daar iets dicht te printen en daarna weer terug is gekomen om op die ene plek verder te gaan. Je ziet dit helaas terug in het eindresultaat. Is er een optie in Cura die ervoor zorgt dat de printer gewoon netjes van bijv. links naar rechts print?

Mvg,
Kasper 

 • Link to post
  Share on other sites

  • 4 weeks later...
  Posted · Printer print van hot naar haar

  Helaas zijn er in het Nederlandse deel van dit forum niet veel mensen. Probeer de vraag nog eens te stellen in het Engelstage Cura deel van dit forum. Cura heeft (te) veel opties en het zou me niet verbazen als het mogelijk is wat jij wilt.

   

  Een andere optie die je kunt proberen is 'ironing'. Deze optie gaat aan het einde van de print nogmaals over de bovenste horizontale vlakken om ze glad te strijken. Werkt verrassend goed.

   

  Tip: Kijk in de preview van Cura of de bewegingen zijn zoals je wilt voordat je weer een print start. Je kan dit als een soort film afspelen zodat je exact ziet wat de printkop gaat doen.

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
   Share

  • Our picks

   • New here? Get ahead with a free onboarding course
    Hi,
     
    Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
    Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
    They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
    Ready? Register your product here in just 60 seconds.
     • Like
    • 14 replies
  ×
  ×
  • Create New...