Jump to content

Blake 3d prints


Vima81

Recommended Posts

Posted · Blake 3d prints

Hoi ik heb een vraag. Ik ben volledig nieuw met 3d printen en ik ben het nog een beetje aan het uitproberen. heb sinds kort een ultimaker 2. Deze heb ik tweedehands gekocht en hij werkt top. nu had ik wel een vraag .

Als je een plat object print dan krijg ik hem niet netjes van de hearing plate af. Heeft iemand een tip hoe ik dit netjes kan doen. Ik gebruik nu een paletmes en ik zet de heating plate op 100 graden.  Maar ik krijg hem er niet mooi strak af.  Ik hoop dat iemand mij kan helpen. 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Blake 3d prints

    Je kan het best de bouwplaat af laten koelen en niet teveel, en de juiste lijm gebruiken (als je lijm gebruikt). Wanneer je met PLA print, wellicht iets afhankelijk van de grootte van je print, maar heb je misschien niet perse lijm nodig en is de hitte van de bouwplaat afdoende om ervoor te zorgen dat je print blijft zitten. Een paletmes is opzich een prima tool om een print van je bouwplaat te krijgen, als je maar van je af steekt en oppast voor je vingers 😉

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Blake 3d prints

    hoi.

    Ik heb het met en zonder lijm geprobeerd maar zonder lijm blijft het niet zitten dus ik moet wel lijm gebruiken merk ik. ik heb de eerste keer het een beetje laten afkoelen dat ging niet zo best en een keer de plaat verwarmd en dat is ook niet zo succes. nu zag ik van die flexibele matten, maar is dat wat? 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Blake 3d prints

    Sommige gebruikers vinden het fijn, maar het is sowieso niet noodzakelijk. Ik denk dat je gewoon wat ervaring moet opdoen met printen. Zorg dat je nozzle niet te dicht op de glasplaat zit, je kan vrij simpele pritt-stift gebruiken als lijm en daar een dun laagje van aanbrengen. 

     

    Hier heb je een aantal tips en er staan nog andere relevante artikelen in de sidebar: https://support.ultimaker.com/hc/en-us/articles/360011848060-Bed-leveling-for-the-Ultimaker-2

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Blake 3d prints

    Voor PLA gebruik ik geen lijm, maar ik doe een paar druppels zout water op de glasplaat, en smeer dat met een doekje heel dun uit, tot er een bijna onzichtbaar dun laagje zout achterblijft: een vage mist, zoals bij een wijnglas dat een jaar ongebruikt in de kast gestaan heeft. Dit geeft goede hechting bij een warm bed (60°C), maar totaal geen hechting na afkoelen, dus je kan na afkoelen de modellen gewoon los van de plaat nemen.

     

    Werkt zeer goed bij lage voorwerpen, zoals meetlatten. Maar werkt niet goed bij dunne hoge voorwerpen zoals lantaarnpalen: die komen soms los.

     

    Teveel zout is ook niet goed, het moet een heel dunne film zijn, dat werkt bij mij het beste.

     

    Zie mijn oude maar nog bruikbare handleiding op mijn pagina (en dan een beetje scrollen):

    https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/geert-keteleer/manuals/

     

    Ik zou zeggen: probeer het eens, maar blijf erbij om te kijken of het goed houdt. Test dit met lastige modellen zoals omgekeerde prisma's (=afgeknotte punt naar beneden) zoals op deze foto. Dan weet je waar de grens zit.

    inverted_pyramid.thumb.jpg.c3c49b00905b923abd3f6e8f02b77847.jpg

     

    Zo ziet het zoutlaagje er ongeveer uit: bijna onzichtbaar als je er loodrecht op kijkt, en een dunne aanslag als je er heel schuin op kijkt:

    saltmethod3.jpg.b36952a07208ed06aea2e5142716121c.jpg

     

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.7 stable released
        Cura 5.7 is here and it brings a handy new workflow improvement when using Thingiverse and Cura together, as well as additional capabilities for Method series printers, and a powerful way of sharing print settings using new printer-agnostic project files! Read on to find out about all of these improvements and more. 
         
          • Like
        • 18 replies
      • S-Line Firmware 8.3.0 was released Nov. 20th on the "Latest" firmware branch.
        (Sorry, was out of office when this released)

        This update is for...
        All UltiMaker S series  
        New features
         
        Temperature status. During print preparation, the temperatures of the print cores and build plate will be shown on the display. This gives a better indication of the progress and remaining wait time. Save log files in paused state. It is now possible to save the printer's log files to USB if the currently active print job is paused. Previously, the Dump logs to USB option was only enabled if the printer was in idle state. Confirm print removal via Digital Factory. If the printer is connected to the Digital Factory, it is now possible to confirm the removal of a previous print job via the Digital Factory interface. This is useful in situations where the build plate is clear, but the operator forgot to select Confirm removal on the printer’s display. Visit this page for more information about this feature.
          • Like
        • 0 replies
    ×
    ×
    • Create New...