Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
productdesign

Urgent stable version req

Recommended Posts

Hi All,

Version 14.03 Doesnt slice and has been unusable for me since launch. So been using prev versions. However I can find the Github page, but must be thick or something as cant for the life of me find a list of versions to download.

I know of these pages http://software.ultimaker.com/

https://github.com/daid/Cura

Cant find a download list on Daids page...:s

Can anyone send me a link to prev versions, have a print job required for the morning :S

Hope someone can help

Cheers...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheers for coming to the rescue. that was a close call. Win 7. But to be frank this machine does have issues with windows update. Have problems with .net stuff for example.

Just installed version 14.01 and thats got me out of a bind. For future ref is there any reason not to use the latest marlin etc with backdated versions of cura. As it would be written before the firmware im now running.

Thanks

Chris

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

win 7? Possibly graphics drivers. But then that would only crash in layer view I think? I don't know but there were some changes at 13.04 in the layer view display.

Also there is a bug in 13.04 where it slices too many line segments even if they are only .00001mm long. So try reducing your polygons. How many millions of polygons do you have? Or try thicker layers - try 1mm layers just to see if it will slice.

You can reduce polygon count with this technique (it worked well for me and meshlab is free):

http://www.shapeways.com/blog/archives/226-polygon-count-reduction-with-meshlab.html

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also try slicing a small stl file just to see if it can slice *anything*. Try the smallest STL file you have. Preferably under 11k even though Cura can usually handle 1Mb STL files just fine.

If it can't slice that then go to microsoft update and look for "optional" graphics driver updates. That solves *so many* problems.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

Terms of Use Privacy Policy