Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 15.01 printing time info


piafou

Recommended Posts

Posted · Cura 15.01 printing time info

Hi,

 

I 've installed the V15.0.1

 

The printing time and the materiel weigth is displaying very bad.

after move the mouse this display disapear and don't go back.

this is the same thing for the information on the bottom left (rotate,scale...)

With the previous V14 all was good.

 

this on windows 7 with a radeon HD 7800 series.(my graphics drivers are up to date)

 

 

bad display like this

Cura15.01

 

and after moving the mouse no more display

cura 15.01

 

my C:\Users\xxxx\.cura\15.01\output_log.txt

 

 

Listening for engine communications on 49674

Closing down

Listening for engine communications on 49674

Closing down

 

 

 

any idea ???

 

(i have a laptop under windows 7 on all is good with 15.01)

 

sorry for my poor english,

thanks

 

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Ok, just looked at all the differences in the code. And I can only think of 1 thing that could be causing this.

    Can someone who has this issue try adding an Ultimaker Original machine to their machine list, select it, restart Cura, and then check if the issue is gone?

    If that's the case, then I'm quite sure where I made the mistake. (Due to the UM2go I had to slightly adjust how the text on the backplate is rendered, and the UMO does not have this text, skipping that rendering step)

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Can someone who has this issue try adding an Ultimaker Original machine to their machine list, select it, restart Cura, and then check if the issue is gone?

     

    After this, all is OK for the ultimaker original David ;), but if you restart with the um2 profil the bug is always the same.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Ok, back into full testing phase! I want this issue, and the SD card issue solved ASAP.

    So, this RC should fix both I think:

    http://software.ultimaker.com/Cura_closed_beta/

    It also has some minor UM2 firmware modifications, lowered the material loading speed a bit as it was causing motor stalls for some people.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    thanks,

    I test the rc, this evening.

    i have the ultimaker original +

    I use UMO+ profil in cura not the UM2.

    i verfy this evening and i will post the result.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Ok, back into full testing phase! I want this issue, and the SD card issue solved ASAP.

    So, this RC should fix both I think:

    http://software.ultimaker.com/Cura_closed_beta/

    It also has some minor UM2 firmware modifications, lowered the material loading speed a bit as it was causing motor stalls for some people.

     

    ok good, test this tonight with UM2 profil.

    thanks.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    So, this RC should fix both I think:

    http://software.ulti...ra_closed_beta/

     

     

    i just test it, good job it works with the profil ultimate original +.

    the text display is fine.

    thanks

    just one question if i use this version i must reinstall the firmware marlin with this version on my printer ?

    good WE

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Running 15.1 on Windows 7, I do not have the problem

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    I have 2 PC the both with W7 and on one 15.0.1 works fine and on the other not :smile:.

    this problem is not systematic on all Windows7 maybe some hardware with windows7 are concerns.

    but this release http://software.ulti...ra_closed_beta/ works on the both

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    just one question if i use this version i must reinstall the firmware marlin with this version on my printer ?

     

    Firmware installs are never required. Some releases just improve some stuff (but the UMO firmware hasn't changed in a while)

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    ok thanks for your works and your response.

    Have a good night.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    All is Ok with the 15.02-RC1 for the bad display.

    Thanks david.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Great, will roll out that version this week. Also to fix the SD problems.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    15.02-RC1 solved the text blinking or disappearing at all.

    Thank you Daid.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Hi,

    I just installed the 15-02-RC2 on Win-7-64 and UM0.

    "Find profile from Gcode" does not work for me. Message: only available on files created by Cura version later than 12. My files are created by Cura14-9.

    Bertho

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Hi,

    I just installed the 15-02-RC2 on Win-7-64 and UM0.

    "Find profile from Gcode" does not work for me. Message: only available on files created by Cura version later than 12. My files are created by Cura14-9.

    Bertho

     

    This is an pretty old change, you need to have an extra tag in the end code (added by default, but not if old settings are imported)

    This due to the fact that the profile data at the end of the GCode was confusing some firmwares (especially the BFB printers)

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Thanks Daid for your fast reply and all your work.

    Bertho

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    I still have this problem with 15.02.1. No estimate is rendered. I am using Cura with a 3rd party RepRap style printer (5-nozzle RoVa3D). I recently upgraded from 14.0x.

     

    Can someone who has this issue try adding an Ultimaker Original machine to their machine list, select it, restart Cura, and then check if the issue is gone?

    If that's the case, then I'm quite sure where I made the mistake. (Due to the UM2go I had to slightly adjust how the text on the backplate is rendered, and the UMO does not have this text, skipping that rendering step)

     

    I added an Ultimaker Original, selected it, restarted, loaded a model and I do get the estimate shown. If I then select my printer, the text stays and no re-estimate is calculated. If I then quit and restart and load a model with my printer, no estimate is displayed. I only see an estimate with the Ultimaker Original profile.

    Creating a new profile for my printer also displays an estimate.

    Is there a problem with using printer definitions created in Cura 14.0x?

    EDIT: Update, I found that when I set my printer back to 4 nozzles instead of 5, the estimate displays. Only when my printer is set with (the correct number of) 5 nozzles does the estimate text break.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.01 printing time info

    Note that 5 nozzle support was never tested, so it might be broken.

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Archived

    This topic is now archived and is closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...