Jump to content

Geluids isolerende doos :)


olafweller

Recommended Posts

Posted · Geluids isolerende doos :)

Hi guys,

Ik gebruik mijn printer om een serie lampen te maken dus hij staat continue naast mij aan. Ik werd daardoor een beetje gek van het geluid en zocht dus een betaalbare manier om hier geen last meer van te hebben.

Na gespeeld te hebben met meerdere ingewikkelde ideeën besloot ik dat de simpelste oplossing was om er een grote doos om heen te bouwen en die te voorzien van geluidsisolatie schuim.

Totale kosten: 110 euro

3 x 1 m2 vlokkenschuim 4cm dik dichtheid 120 = 51 euro plus 14 verzendk.

2 x plaat 12mm dik MDF bij Hubo inc. op maat zagen = 33 euro

Scharniertjes = paar euro (had ik nog)

Kit = 10 euro

Hier een video: http://youtu.be/N_T8Q4_Fop0

Het is ongelofelijk hoeveel verschil het maakt. Ik kan er nu makkelijk naast zitten werken. Ik hoor de printer zo vaag dat het lijkt alsof de printer in een andere ruimte staat. En een bijkomend voordeel is dat er nu ook geen stof uit de ruimte meer in mijn print terecht kan komen. Iets wat nogal vervelend was bij het printen van witte kapjes :)

Laat maar weten als iemand nog meer info wilt en jullie zijn altijd welkom in mijn studio in Rotterdam om live te horen hoe stil hij nu is.

 

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Geluids isolerende doos :)

  Ha :), je zou er gelijk een hotbox van kunnen maken.

  en misschien een paar laden rails om het platform er in en uit te trekken ?

  en een webcammetje aan de binnenzijde.

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Geluids isolerende doos :)

  Ha :), je zou er gelijk een hotbox van kunnen maken.

  en misschien een paar laden rails om het platform er in en uit te trekken ?

  en een webcammetje aan de binnenzijde.

  Onbedoeld is het dat ook geworden :) Deed na 5 uur de doos open en het was er echter super warm binnen. Weet niet of dit zo goed is voor de steppermotors..? Heeft iemand een idee hoe warm die mogen worden? Anders bouw ik er fans op. Ik hang er sowieso even een temperatuur sensor in, ben erg benieuwd hoe de temperatuur verandert over de tijd.

  De rails is een goed idee inderdaad. Ik heb hem nu gewoon zo groot gemaakt dat ik de printer er in rond kan draaien maar het zou nog fijner zijn als hij er gewoon uit geschoven kan worden inderdaad. Kwam ook bij me op toen ik de film bekeek en de printer op de plaat hout er uit trok om het geluid te laten horen.

  Een webcam staat zeker ook op de planning plus er voor zorgen dat de printer meerdere prints achter elkaar kan maken. Maar voorlopig kan ik mijn tijd nog beter in andere dingen investeren die meer opleveren.

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Geluids isolerende doos :)

  motoren schijnen vrij heet te mogen worden

  http://umforum.ultimaker.com/index.php?/topic/177-acceptable-motor-temperatures-after-upgrade/?p=1046

  maar ik zou toch wat ventilatie aanbrengen. Lijkt me dat een fan niet nodig is, gewoon ventilatie onder en boven, kan ook geluidwerend (google "suskast") lijkt me een kwestie van uitproberen.

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Geluids isolerende doos :)

  Bedankt voor de tips.

  Ik heb een E3D hot end en het filament bleef vastzitten in het deel dat gekoeld word door de 30 x 30 mm fan dus wellicht wordt het toch iets te heet binnenin waardoor de actieve koeling van de hot end niet goed genoeg werkt... Ik ga eerst eens de temperatuur meten en nog wat prints doen, dan kijken of een 50 x 50 mm fan op de hotend het oplost en als laatste optie ventilatie op de kast aanbrengen (meeste werk dus laatste optie ;)

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Geluids isolerende doos :)

  Oef als je hotend blijft plakken dan is het wel heet. Je printe waarschijnlijk PLA in dat geval sluit ik mijn machine niet af maar in jouw geval doe je het vanwege de herrie en dat is anders. Bij abs prints sluit ik de machine wel af en kan het bij het hotend denk ik wel tussen de 40-50 graden worden bij abs is dat geen probleem. Tja daarom zie je ook wel eens e3d met water koeling....

  Ik zou met ook zorgen maken om de electronica aan de onderkant want die word net zo heet als in de doos.

   

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
  • Our picks

   • S-Line Firmware 8.3.0 was released Nov. 20th on the "Latest" firmware branch.
    (Sorry, was out of office when this released)

    This update is for...
    All UltiMaker S series  
    New features
     
    Temperature status. During print preparation, the temperatures of the print cores and build plate will be shown on the display. This gives a better indication of the progress and remaining wait time. Save log files in paused state. It is now possible to save the printer's log files to USB if the currently active print job is paused. Previously, the Dump logs to USB option was only enabled if the printer was in idle state. Confirm print removal via Digital Factory. If the printer is connected to the Digital Factory, it is now possible to confirm the removal of a previous print job via the Digital Factory interface. This is useful in situations where the build plate is clear, but the operator forgot to select Confirm removal on the printer’s display. Visit this page for more information about this feature.
     • Like
    • 0 replies
   • Ultimaker Cura 5.6 stable released
    Cura now supports Method series printers!
     
    A year after the merger of Ultimaker and MakerBotQQ, we have unlocked the ability for users of our Method series printers to slice files using UltiMaker Cura. As of this release, users can find profiles for our Method and Method XL printers, as well as material profiles for ABS-R, ABS-CF, and RapidRinse. Meaning it’s now possible to use either Cura or the existing cloud-slicing software CloudPrint when printing with these printers or materials
    • 48 replies
  ×
  ×
  • Create New...