Jump to content

ChrisRiddell

Member
  • Content Count

    92
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

13 Good

Personal Information

  • Field of Work
    Other
  • Country
    AU
  • 3D printer
    Ultimaker 2+

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hello, Hope this is this correct place to post, So my UM2+ has been sitting for a month and when I went to level the bed the rear thumb screw is soooo tight I can only move it about 2mm each way so i can not get the bed level and I don't want to break something whats the best why of freeing up the thumb screw so it will move like it use to?
  2. I do like the looks of this, someone has done more testing with this as well https://laplacean.wordpress.com/2018/05/17/gyroid-infill-tests/
  3. Done more testing and @StephanK is right every other homing works but change filament ignores the end stops unless filament change is the first thing you do once you turn on.
  4. Ran into a weird issue after doing a couple prints using the change filament the homing of the head fails it hits the end stops then goes crazy like it did not hit the end stops. worked after powering off and on but does it again after doing alot of prints then trying to change the filament.
  5. Okay the bed was already set to No PID ("bang-bang"), Played with the power budget total seen no real change. the screen text still jumps even while not printing if you are going through the menu's its very random and happens more often while printing. If its not something to worry about and will not harm the printer I'll set the LED and Screen timeouts so i don't see it.
  6. I'm not sure what mode the bed is on I'll check after this 5 hour print but its stock what ever its set too once flashing and doing the factory reset. What do you mean dual prints? My printer is not running the mark2 mod, I'll check the Total budget thing out.
  7. Flashed Tinker V17.10.1 on my UM2+ and noticed when its doing lots of retractions and fast travel moves the screen starts going a little funny like all the text jumps to the left and back, also noticed the LED lighting flickers for a couple seconds every now and then. EDIT: I wounder if this is related to this? Is this normal? Also can't run the auto pid tune I get failed temps to high. EDIT: I managed to get it to work by turning on the part cooling fan and cupping my hand to direct the air to the hot end for the first cyclical and got very different numbers from stock and using them number over stock lead to the print head not been able to stay on 210c it mostly stayed around the 206c Stock: p 10.00 i 2.50 d 100.00 Auto PID: p 8.82 i 0.67 d 29.19 Is this because I had to direct air flow for 0/5 to 1/5?
  8. Not sure if this is what you are after, Marlin tweeted they added support for UltiController v2.1 and some fast googling looks like that is the display board from the UM2, it will be in the latest source from GitHub.
  9. Tested on my Macbook Pro 2016 up-to-date OSX and not seeing this issue.
  10. @tinkergnome Would you have any idea's on whats happening here when trying to build on OSX I can't work it out I downloaded the Arduino.app version that is defined in the package.sh file made sure it was in the right location etc. RM _Ultimaker2extended/* RMDIR _Ultimaker2extended/ make: *** No rule to make target `_Ultimaker2extended/wiring.o', needed by `_Ultimaker2extended/Marlin.elf'. Stop. cp: _Ultimaker2extended/Marlin.hex: No such file or directory RM _Ultimaker2extendedDual/* RMDIR _Ultimaker2extendedDual/ make: *** No rule to make target `_Ultimaker2extendedDual/wiring.o', needed by `_Ultimaker2extendedDual/Marlin.elf'. Stop. cp: _Ultimaker2extendedDual/Marlin.hex: No such file or directory RM _Ultimaker2extendedPlus/* RMDIR _Ultimaker2extendedPlus/ make: *** No rule to make target `_Ultimaker2extendedPlus/wiring.o', needed by `_Ultimaker2extendedPlus/Marlin.elf'. Stop. cp: _Ultimaker2extendedPlus/Marlin.hex: No such file or directory RM _Ultimaker2extendedPlusDual/* RMDIR _Ultimaker2extendedPlusDual/ make: *** No rule to make target `_Ultimaker2extendedPlusDual/wiring.o', needed by `_Ultimaker2extendedPlusDual/Marlin.elf'. Stop. cp: _Ultimaker2extendedPlusDual/Marlin.hex: No such file or directory
  11. I was going to compile it for you with the changes for the DDG but @tinkergnome has the material load speed in steps and not mm/s FILAMENT_FAST_STEPS not sure what 50mm/s is in steps Also get an interesting error when trying to run the package.sh on Mac
  12. But its 9:07pm (Sorry could not help my self with a timezone joke)
  13. Just found some time to test this used latest from GitHub works great.
  14. Out of curiosity did you edit just the file "hardware\arduino\avr\libraries\Wire\src\utility\twi.c" as that's the only copy of twi.c I can find.
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!