Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Is my motherboard in trouble?


Recommended Posts

Posted · Is my motherboard in trouble?

Hello --

I have an Ultimaker 2+ Extended (originally an Ultimaker 2 but I installed the upgrade)

Yesterday I have a problem where the bed stopped heating before printing... I decided to look into the connectors in the bed and the motherboard. No connections were faulty... but my card looks like burned in some areas.. (See picture)... is this a bad sign?

board.thumb.jpg.ceea242f290072eb0423bdf9f5180f0d.jpg[/media]

Thanks

Alejandro

board.thumb.jpg.ceea242f290072eb0423bdf9f5180f0d.jpg

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Is my motherboard in trouble?

    Those areas are the stepper drivers which have nothing to do with the heated bed.

    Will the bed heat up if you manually set the temp?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...