Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
GrandpaBill

Cura will not run on W7 Home Prem.

Recommended Posts

OK Guys,

Here's where I'm at now.

I've downloaded Cura 3 times. (Ver 7)

Installed/uninstalled 3 times from 'each' d/l

Deleted files and folders as suggested in another post.

Changed all the permissions to run in Admin Mode.

And nothing works... Cura will not run... not even a splash screen

What I'm thinking of trying:

Use Windows uninstall

then clean out APPDATA/ROAMING/LOCAL of any files/folders left behind.

then RegEdit and clear out anything pointing to Cura.

then try another install.

Anybody got any other ideas I could try?!?!?!

Grandpa Bill

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

What version did work? If a normal re-install doesn't work than a 'clean' re-install is a good way to go.

You could try to look in the log-files $User/AppData/Roaming/cura/2.7/ if there are error's

Roaming/cura/2.7 was blank... the only folder in there was plugins and that was empty.

This is what I found in APPDATA/Local/Cura/stderr

Fatal Python error: Segmentation fault

Current thread 0x0000027c

(most recent call first):

 

File "D:\2.7\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\View\GL\OpenGLContext.py",

line 29 in setContext

File "D:\2.7\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\View\GL\OpenGLContext.py",

line 104 in detectBestOpenGLVersion

File "D:\2.7\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\Qt\QtApplication.py",

line 71 in __init__

File "D:\2.7\build\inst\lib\python3.5\site-packages\cura\CuraApplication.py",

line 205 in __init__

File "D:\2.7\build\inst\lib\python3.5\site-packages\UM\Application.py",

line 316 in getInstance

File "D:\2.7\build\inst\bin\cura_app.py", line 72 in

File "Console.py",

line 24 in

File "",

line 634 in _load_backward_compatible

File "",

line 664 in _load_unlocked

File "",

line 958 in _find_and_load_unlocked

File "",

line 969 in _find_and_load

File "__startup__.py",

line 12 in

File "",

line 634 in _load_backward_compatible

File "",

line 664 in _load_unlocked

File "",

line 958 in _find_and_load_unlocked

File "",

line 969 in _find_and_load

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well guys, it looks like I need a geek more advanced than me....

I completely wiped out 2.7 and rebooted.

Installed the new 3.0.3 version and it "STILL" won't run.

Nothing loads not even the start up splash screen.

As I said in the beginning, This is a Toshiba Laptop with a brand

new hard drive and a 'factory' restore using their restore disks.

(OS is: Windows 7 Home Premium)

Then did all the updates from both Windows and Toshiba.

So some where there's a problem that I can't find.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • How to 3D print with reinforced engineering materials
      Ultimaker is hosting a webinar where we explain how you can achieve and maintain a high print success rate using these new reinforced engineering materials. Learn from Ultimaker's Product Manager of Materials and top chemical engineer Bart van As how you can take your 3D printing to that next level.
      • 2 replies
    • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
      Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
        • Like
      • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!