Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Saravana

sehr grobe Aussenschicht

Recommended Posts

Kann ich machen,habe aber glaub ich mit normalen settings gedruckt, die prints die auf der sd karte waren, sind auch so rausgekommen.. 

wollte mein drucker reseten habe aber nicht herausbekommen wie es geht. habe auf dem link http://www.3dprintingforum.us/viewtopic.php?t=953 nachgeschaut.

finde es unverständlich was sie da schreiben. 

ich besitze ein creality cr 10

Die Oberfläche sieht so aus wie sie ganz grob geflochten wäre..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

(I can read a bit of German, but can not write it well enough. Hope you understand a bit of English.)

 

This is huge underextrusion, probably a flow-rate of only 30% to 40%, instead of 100%. See my flow-rate tests for comparison:

https://community.ultimaker.com/topic/25522-photos-of-underextrusion-and-overextrusion-plus-flow-rate/

 

Could be a wrong setting (e.g. 1.75mm filament instead of 2.85mm), wrong printer definition or bug in printer definition, partially clogged nozzle, too high speed, too low temp, too much friction in the feeding traject,...

 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/5/2018 at 1:37 PM, geert_2 said:

(I can read a bit of German, but can not write it well enough. Hope you understand a bit of English.)

 

This is huge underextrusion, probably a flow-rate of only 30% to 40%, instead of 100%. See my flow-rate tests for comparison:

https://community.ultimaker.com/topic/25522-photos-of-underextrusion-and-overextrusion-plus-flow-rate/

 

Could be a wrong setting (e.g. 1.75mm filament instead of 2.85mm), wrong printer definition or bug in printer definition, partially clogged nozzle, too high speed, too low temp, too much friction in the feeding traject,...

 

 

i fix it thanks! it was the extuter i instal a new one (bonteck) did not change the software (g code)

now it works!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/8/2018 at 4:14 PM, Saravana said:

i fix it thanks! it was the extuter i instal a new one (bonteck) did not change the software (g code)

now it works!

Thanks for the feedback. It could be helpfull for other people who do hardware modifications too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • How to 3D print with reinforced engineering materials
      Ultimaker is hosting a webinar where we explain how you can achieve and maintain a high print success rate using these new reinforced engineering materials. Learn from Ultimaker's Product Manager of Materials and top chemical engineer Bart van As how you can take your 3D printing to that next level.
      • 2 replies
    • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
      Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
        • Like
      • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!