Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

Posted · TPU printing

I'm struggling to get a consistent finish on my TPU prints.  It starts and ends well, but if there is a break in the wall of the print, the finish is rough and not translucent.  

 

I've tried messing with z hop, reducing and increasing retraction speed and distance and raising and lowering temperature and none seem to help. Does anyone have any ideas?

 

Attached are a couple pictures showing what I'm talking about.  And my latest Cura settings.

 

S5 Pro

Sainsmart TPU

PXL_20201003_015205841.jpg

PXL_20201002_141440793.jpg

Screen Shot 2020-10-02 at 8.55.21 PM.png

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · TPU printing

    Hi, which print core are you using for this print? And besides some changes you might have made to a profile, is this in foundation the fast or another profile? I would probably suggest to try a slower profile if you've picked the fast one.

     

    So besides changing temperature, I would look at slowing down your speed a little bit. What are your jerk settings?

    In which order are your walls printed? 

     

    Thanks,

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...