Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

skip cooldown is not working with Ultimaker S%


Recommended Posts

Posted · skip cooldown is not working with Ultimaker S%

Hi all, 

 

I've read about this error before, but did not find a solution working for me yet. If I tell my Ultimaker S5 to skip cooldown, it doesn't really skip it and the removal of the part cannot be confirmed. I have to wait for the build plate to cool down completely to be able to start a new print. As I'm currently printing with ABS, this means a very long waiting time of cooling and heating up again between two prints. Does anyone have a similar problem and has a solution for it? The firmware is already up to date and cannot be updated. 

 

Thanks! 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • Ultimaker Transformation Summit

        On April 20 - April 23 we will host the Ultimaker Transformation Summit. Come talk to us via Live chat and get inspired by any of our relevant presentations!
        • 6 replies
      • New here? Register your Ultimaker for free 3D printer onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 0 replies
    ×
    ×
    • Create New...