Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
leon-knook

Post je laatste print

Recommended Posts

Een Nederlandtalige draad om je laatste creaties te laten zien mag niet ontbreken denk ik. Ik heb nog niet echt veel laten zien omdat ik eigenlijk nog met de techniek bezig ben. Maar toch probeer ik uitprobeersels te combineren tot objecten waar uit blijkt wat je met 3D printen allemaal wel niet kunt maken. In mijn situatie probeer ik studenten te motiveren 3D prints bij ons te laten maken. Hiervoor mag iets technisch niet ontbreken. Hier een demo-model van een straalmotor. Je kunt hem met de hand draaien. Hier te vinden.

En hier de handleiding om hem in elkaar te zetten.

gallery_36494_1416_49105.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woah, dat is best netjes gedaan in tinkercad!

 

Ja het lijkt een kinderachtig online cadprogramma, maar je kan heel ver komen, ook voor de wat moeilijkere modellen. Ik heb tot nu toe alles kunnen maken wat ik wil en denk er niet aan over te stappen naar iets anders. Ik zit er zelf aan te denken wat video-instrukties te maken om te laten zien hoe eenvoudig en snel je complexe modellen kunt maken.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even wat oogst van de afgelopen weken

20141019_172732_Android.mp4.jpg?psid=1&ck=0&ex=720

video

Ik heb dat pad verlaten van de magneten en de spoeltjes, veel te veel werk en uitzoekerij.

Er zit nu een kleine elektomotor op. Overdrachtwiletje geprint met Ninjaflex, dat gaat geweldig! Lampje ook geprint met transparant PLA. Echt cool hoor print maar raak wat je nodig hebt.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Leon: Ossom!

Ik heb deze gedrukt de laatste week of zo..

PA240566

Mijn vrouw en ik zijn coaches bij CoderDojo, en we organiseren eind januari uitzonderlijk een sessie alleen voor jongedames ("CoderDojo 4 Divas"). We willen hen allemaal een goodies-bag geven en dit gaat er ook inzitten.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedoeling is niet om er glazen in te zetten (die van mijn bril zijn veel te duur om een 2de paar te bestellen) maar het is best mogelijk. Ik denk wel dat de bril sterk genoeg is om deze daadwerkelijk te gebruiken.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schitterend die bril. Echte glazen er in (leesbril) zou moeten kunnen. Mij is opgevallen dat Laywood D3 na het printen nog behoorlijk flexibel is, dan heb je in principe iets ruimte om de glazen er in te klikken. Maar past dat allemaal, je zou een bestaande (action) bril moeten inscannen voor de juiste maat. Wie heeft er nou een houten 3D geprinte bril :mrgreen:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paar maanden geleden ook al eens een bril ontworpen. Met glazen uit mijn vorige bril. De schroefjes zijn inmiddels kleiner maar die had ik niet t.t.v. de foto.

20140824 211332

Colorfabb blue grey, met een frontlaagje van bronzefill (komt niet echt goed uit op de foto).

Voor het ontwerpen met passende glazen foto's gemaakt van de glazen, die vervolgens ingeladen in spaceclaim/DSM zodat je er overheen kunt tekenen voor de goede vorm, paar testprints nodig gehad voor de echt goede maat. Het frame kan aan de zijkant uit elkaar gebogen worden als de schroefjes eruit zijn.

PLA is ook eenvoudig te buigen onder een warme kraan, dus op maat buigen is eenvoudig. Heb'm zelf nooit langer dan een paar uur gedragen, toch niet comfortabel genoeg, maar dat vind ik eigenlijk van alle kunststof brillen, heb toch een voorkeur voor superlichtgewicht fijn metaal.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Our picks

  • Ultimaker Cura | a new interface
   We're not only trying to always make Ultimaker Cura better with the usual new features and improvements we build, but we're also trying to make it more pleasant to operate. The interface was the focus for the upcoming release, from which we would already like to present you the first glance. 
    • Like
   • 130 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!