Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
Blizz

Print 210x220x20 slicet niet

Recommended Posts

Cura weigert m'n print te slicen, terwijl deze zogezegd wel binnen de maximum haalbare grootte van een UM2 valt.

M'n "skirt" staat op 0, dus dat is het ook al niet.

Het vreemde is: Ik heb in het verleden al eens een 210x215x30 print gedaan en die slicete Cura wel perfect. Als ik dit model schaal naar 210x215 basis blijft het nog steeds gewoon grijs.

Is er iets veranderd aan de nieuwere versie van Cura?

Iemand enig idee?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

211.62x202

Blijkbaar zitten die glas-klemmen er nu hard-coded in en kan daar geen print meer overheen terwijl ik vorige keer gewoon de voorste had los gedaan.

"Dikke kak" om het met een lokale uitdrukking te zeggen. Ik neem aan dat je die behavior niet kan wijzigen zeker?

Screen Shot 2014 11 27 At 13.39.30

Bedankt voor de tip trouwens, ik had altijd al over die optie heen gekeken....

Is wel beetje false advertising dan van UM over de max print size, als je langs alle kanten ruimte kwijt bent.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry no dutch :)

I think you can get the advertised build size but obviously the fixing clips for the build plate are cutting the bottom part size. You can probably go up to the build size with parts not touching the build plate (i don't know if i'm being clear enough).

Maybe you can "trick" cura and expand the build size in Y and secure the build plate in another way just for that print (remove the clips)?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben in de code gaan kijken, en de maximum is berekend op:

[Grote van de plaat ] - [skirt of Brim] - 3mm

Ik heb net op mij UMO getest: 205 - 0 - 3 = 202 en ik kan inderdaad tot 202mm gaan...

Op de UM2, is de plaat 230x225, dus max is in princiep (zonder skirt/brim): 227 x 222...

... Maar omwille van de clips trekt Cura 20mm af (eigenlijk niet, maar hij schuif de object 10mm verder voor de berekening!). Dus komen we op een max van 227 x 202mm (we verliezen alleen op de Y as)

Om 210 te kunnen printen moet je dus 8mm winnen, als je Max Depth op 233 (ipv 225) in de Machine setting zet moet het lukken, maar pas goed op, het schuift de center 4mm naar achter, dus de achterklemmen mogen niet blijven staan...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben net even gaan kijken en volgens mij kan je die achterste clips anders vasthangen zodat je ze langs de zijkant vastclipt. Mijn voorste die staan eigenlijk altijd maar met een hoekje vast omdat ik die plaat er regelmatig uit haal.

Als dat lukt kan ik de raad van Amedee inderdaad opvolgen en die ineens in een nieuw profiel opslaan, zoals Leon net suggereert.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe dat denk je maar.

Zoals altijd weer lomp lomp... Ik wou "even snel tussendoor" die klemmen verzetten en heb dan maar de calibratieschroeven los gemaakt om bij de moeren te kunnen. Dan ook maar snel die connector af koppelen. Tegen dat ik doorhad dat het helemaal geen pinnetjes waren maar draadjes die vastgeschroefd waren waren er al 3 contacten volledig afgescheurd. Goed bezig en ik stond hier dan ook met het schaamrood op de wangen van idiociteit....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

betwijfel het, geleidende kant zit onderaan, tegen het metaal gekleefd. Irritante aan heel dit is dat de printer dus gewoon niet wilt opstarten (foutmelding), en dit terwijl je perfect kan afdrukken zonder heated bed. Zou beter gewoon een melding zijn die je moet wegklikken en waar je dan gewoon kan printen zonder die functionaliteit. Ik heb nl nog wat dingen liggen die ik wou afdrukken.

Ow well... hopelijk duurt het niet te lang, want ze stonden "out of stock" op de site (wel tot 1/12, maar ja).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De melding wegklikken kan gevaarlijk zijn. Het kan voorkomen dat de temperatuur sensor niet goed vast zit, waardoor ie door blijft stoken. Vandaar dat de machine weigert om heated bed aan te zetten bij een temp sensor error. Zelfs al heeft ie maar heel even een storing, kapt ie er gelijk mee.

Vervelend voor de false negative, maar we vonden de veiligheid belangrijker. Als je dit weg wil hebben moet je zelf de firmware aanpassen (op eigen risico dus)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Our picks

    • How to 3D print with reinforced engineering materials
      Ultimaker is hosting a webinar where we explain how you can achieve and maintain a high print success rate using these new reinforced engineering materials. Learn from Ultimaker's Product Manager of Materials and top chemical engineer Bart van As how you can take your 3D printing to that next level.
      • 2 replies
    • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
      Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
        • Like
      • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!