Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Sign in to follow this  
SandervG

Ulti-evening 9 Februari

Recommended Posts

Hi Guys,

 

De volgende Ulti-evening staat weer voor de deur!

 

Zoals altijd blijft het interactieve deel de kern van deze bijeenkomsten.

En dit keer willen we het hebben over post proces. Soms komt je print uit de Ultimaker, en dan moet je nog iets toevoegen, veranderen of schoonmaken. Dit keer pakken wij een paar methodes die je toe kan passen. Als je een techniek voor ogen hebt die we niet bespreken, loop even naar iemand toe om daar naar te vragen, of laat het hier onder achter als comment en wellicht kunnen we het meenemen in de 2e editie van post processing.

 

Waar we het over gaan hebben:

 

- Vlokken. Het aanbrengen van een soort fluwelen laagje, waardoor je bijna geen laagjes meer ziet. Je zou dus op lagere resolutie kunnen printen, mooi afwerken en daarmee tijd besparen.

 

- Opvullen. Met plastic ben je soms gelimiteerd aan bepaalde eigenschappen, maar soms is het gewoon nodig dat je print een bepaald gewicht heeft / zwaar is. Wij gaan je leren hoe je je print kan opvullen en zwaarder maken.

>> Fun fact; Protospace heeft pas de awards geprint voor 'het gouden kalf', awards van de korte film. Om ze echter te laten aanvoelen, heeft Protospace ze ook opgevuld.

 

- Tumbler. We zijn aan het kijken naar de mogelijkheden om een tumbler mee te nemen.

Dan kunnen we het ook hebben over de verschillende korrels en hoe dat dit je print beïnvloed. Met name kunnen we het hebben over het behandelen van Bronze Fill.

 

Als je wat prints mee wilt nemen kun je wellicht zelf al meteen een van deze technieken toepassen!

 

Datum: 09-02-2015

Tijd: 17.00 - 22.00

Locatie: ProtoSpace, Utrecht

 

17.00 - 18.00 Binnenkomst (Neem je Ultimaker mee) en bestel eventueel eten.

18.00 - 18.30 Korte introductie

18.30 - 19.00 Eten

19.00 - 22.00 Post Processing & Printing time!

 

Tot dan!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zou ik graag eens aanwezig zijn op een ulti-evening. Maar ik werk in waver (belgië) en dat is 2u30 rijden elke keer :-( Dan moet ik al bijna een namiddag verlof nemen om te kunnen komen.. Waarom worden zulke avonden nooit in het weekend gehouden? Ik denk dat er veel meer volk zou op af komen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha Klucky,

Ik ben met mensen van de community in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden om ulti-evenings ook in Belgie en Duitsland op te zetten. Dit heb ik even moeten parkeren vanwege drukte en andere ontwikkelingen, maar je vind het vast leuk om te weten dat we daar mee bezig zijn :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik werk in Waver zoals hierboven al gezegd. Zelf woon ik in Mechelen. Maar aangezien het op een werkdag is, is dit gewoon niet haalbaar zonder een namiddag verlof te moeten nemen. Het begint om 17u, vertrekken op het werk in waver, UM ophalen en tot daar rijden is alles samen gemakkelijk 3 uur. Dan moet ik al gaan vertrekken om 14u op het werk.. Dat gaat niet zomaar :-)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

KLucky sorry, heb ik over gelezen.

Maar zoals Titus al zei komen er na 19u nog mensen binnen. Vorige keer waren er wel een aantal tafels minder dus de kans dat je je printer nog kan zetten is niet echt groot. Je kan zonder ook komen natuurlijk. Het eten daar kan tot 18u besteld worden, dus ofwel moet er iemand wat voor jou bestellen (is gewoon chinees) ofwel neem je wat eten mee.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sander, ben jij er bij deze keer?

In hoeverre heeft een tumbler @ Ulti-evening eigenlijk zin. De voorwerpen moeten er toch minimaal een nachtje in voor een echte mooie afwerken(zie Barnacules/Jerry video:

)

 

Hey Titus, helaas! Mijn hele leven staat in het teken van Ultimaker ;),het enige wat ik daarnaast probeer te onderhouden is volleybal en het team waarin ik speel. Nou wil het net zijn dat we op maandag altijd trainen..

Ik denk dat het wel zin heeft om een tumbler mee te nemen.

Veel mensen zullen het wellicht niet kennen, je kan uitleggen hoe het werkt, wat de mogelijkheden zijn en wat het resultaat is. Ook al maak je de 'tumble' niet af, kan het toch leerzaam zijn.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kom ook. Het zou mooi zijn als ik wat kan bijleren over nabewerkingstechnieken. Aan elkaar lijmen/lassen van grote onderdelen, coatings. Ik kwam gisteravond in de chat een USA-collega tegen die dit gebruikte http://taulman3d.com/t-glase-optics.html Iemand hier ervaring mee en waar kun je het krijgen 'delivery only USA'. En lijmen van XT met http://www.ebay.com/itm/IPS-Weld-On-3-Plastic-Solvent-Glue-Cement-for-Acrylic-Plexiglass-4-oz-/151110635755?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item232ee550eb

Glad maken van PLA met http://www.hinmeijer.nl/product/25714/Dichloormethaan_.aspx

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer dat de treinen moeilijk deden en ik de praatjes heb gemist, en vooral jammer dat er geen tumbler was, daar was ik stiekem voor gekomen. Wel met wat mensen gepraat en het werd toch wel vaak genoemd dat je er gewoon zelf een moet klussen.

@Sander Is het anders idee om een topic te openen in het collaborations deel, om te kijken of we een #UMTumbler kunnen maken?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Our picks

  • How to 3D print with reinforced engineering materials
   Ultimaker is hosting a webinar where we explain how you can achieve and maintain a high print success rate using these new reinforced engineering materials. Learn from Ultimaker's Product Manager of Materials and top chemical engineer Bart van As how you can take your 3D printing to that next level.
   • 2 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!