Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
torronterasktm

Printing problems since you update the UM3 firmware to 4.0.1.20171023

Recommended Posts

You may want to try a factory reset first. It seems this fixes a number of problems occuring after update to FW 4.0.1.

I did a factory reset after updating and then updated by USB but it was not fixed, what I want is to go back to version 3.7 because in another ultimaker 3 that I have has version 3.7 and prints fantastic

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm surprised you have these problems. The v4.0 version isn't that different from the previous v3.7. It is mostly Cura Connect and some small bug fixes for improved user experience. release notes v4.0.1

Older firmware versions can be downloaded from: https://software.ultimaker.com/jedi/releases

You need to download two files; both the file ending at *.tar.xz and *.tar.xz.sig

Put those files on a usb stick and choose the firmware update function from the printer menu.

More info on the procedure: https://ultimaker.com/en/resources/23129-updating-firmware

Can you report for your problems to have been fixed with this downgrade?

Edited by Guest
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm surprised you have these problems. The v4.0 version isn't that different from the previous v3.7. It is mostly Cura Connect and some small bug fixes for improved user experience. release notes v4.0.1

Older firmware versions can be downloaded from: https://software.ultimaker.com/jedi/releases

You need to download two files; both the file ending at *.tar.xz and *.tar.xz.sig

Put those files on a usb stick and choose the firmware update function from the printer menu.

More info on the procedure: https://ultimaker.com/en/resources/23129-updating-firmware

Can you report for your problems to have been fixed with this downgrade?

thanks, A few days ago I installed the 3.7 and print perfectly, I dont know what could happen with the 4.0 because I installed it three times and it was not solved

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use Privacy Policy