Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura stopped cutting models


Recommended Posts

Posted · Cura stopped cutting models

Your answer is now as helpful as before, I have no idea what problem you have exactly.

It's the same as saying I can slice all my models with Cura without any problems, that probably won't help you either.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    No problems here 😉 but this answer will be of no help either!

     

    With the info provided we are unable to offer any help...

     

    Could be something wrong with your install... so un-install Cura, remove the Cura folder, restart your computer and re-install Cura... hopefully after that it works again!

     

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · Cura stopped cutting models

    HERE THESE MODELS DO NOT CUT. AS THE OTHERS. REMOVED THE APPLICATION SEVERAL TIMES. CLEANED THE REGISTER. DELETED FOLDER A APPDATA. NOTHING HELPS!

    заглушка розетка.stl probka akb menshe nige.stl

    Edited by gr5
    fixed font size
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    I can slice the STL in Cura 3.6. Models look fine.

    So I would suggest focusing on ehat have changed since the last time it worked (OS updates, drivers, etc.)

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    No problems with these files with Cura 4.7.1... I go with @Framar: OS updates/drivers

     

    I would slice/print the files in this orientation...

    _cura_not_slicing_01.thumb.png.2c22749dcac2c5abfb5b4c522654aa93.png

     but in this orientation...

    _cura_not_slicing_02.thumb.png.3d1c5bddab19b76feaddba6a649f6986.png

     

     

    ... but first you have to find out why Cura doesn't want to slice your file.

     

    Please share the Cura Project-File (3MF) so we have your printer and cura settings...

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    File is empty...

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    This is an export-file with only the model... Use the "Save Project" option... Could slice it without any problem!

     

    _cura_not_slicing_03.thumb.png.213983e2535839783551a6e86297e695.png

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

     

    Application on my computer refuses to slice the model

    ender.3mf

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    123.jpg

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    One possible cause is a blocked communication to CuraEngine. There's a firewall permission to set during installation of Cura - don't block it.

     

    In any case: take a look at "cura.log" and search for error messages.

     

    For the location of the log-file see:

    https://github.com/Ultimaker/Cura#logging-issues

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models
    13.12.2020 в 11:07 Smithy сказал:

     

    firewall disabled completely

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · Cura stopped cutting models

    File is OK, no problems with slicing... What OS are you using?

    Edited by Mari
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    Windows 10

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    Gotta be a Windows/Computer thing.  I have 4 versions of Cura and 8 other slicers loaded on this Win 10 laptop and I tried the model in about 8 of them with no problem.  Do you still have the Creality slicer loaded(?) because under the hood it's a less capable Cura and might make an alternative test.

    If you need to knock a project out maybe install Prusaslicer.  A lot of people like it.  Bit of a learning curve but at least you would be moving forward.

    You've tried "Run as Administrator" and checked all the permissions and sharing and that sort of stuff?

    I write a little code and the only way I could get my apps to run was to create Exceptions in my anti-virus.

     

    "Computers are not an exact science" - Me

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models
    18 hours ago, tinkergnome said:

    Одна из возможных причин - заблокированная связь с CuraEngine. Во время установки Cura можно установить разрешение брандмауэра - не блокируйте его.

     

    В любом случае: загляните в "cura.log" и поищите сообщения об ошибках.

     

    Чтобы узнать, где находится файл журнала, см .:

    https://github.com/Ultimaker/Cura#logging-issues

     

    I do not understand these entries, if it is not difficult for you to check for errors. Thank you!

    cura.log

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    Here is the log of my program. I do not understand this matter. Please have a look and point out any errors. Thank you!

    cura.log

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models

    @tinkergnome - ideas?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura stopped cutting models
    On 12/19/2020 at 6:12 AM, gr5 said:

    @tinkergnome - ideas?

     

    Well... the connection to CuraEngine does not work. We already knew that. There are no entries about a specific reason in the log file. 🤷‍♂️

     

    It just repeats this cycle over and over again (note the timestamps):

     

    2020-12-16 20:13:27,792 - DEBUG - [MainThread] UM.Backend.Backend._backendLog [110]: [Backend] Calling engine with: ['C:\\Program Files\\Ultimaker Cura 4.8.0\\CuraEngine.exe', 'connect', '127.0.0.1:49674', '']
    2020-12-16 20:13:28,908 - DEBUG - [MainThread] UM.Backend.Backend._logSocketState [192]: Socket state changed to Connected
    2020-12-16 20:13:28,921 - DEBUG - [MainThread] UM.Backend.Backend._onSocketStateChanged [181]: Backend connected on port 49674
    2020-12-16 20:13:28,930 - INFO - [MainThread] UM.Backend.Backend._onSocketError [218]: Backend crashed or closed.
    

     

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...