Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

rien1959

Member
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rien1959

 1. rien1959

  UM3 nozzle's

  3D Solex heeft diverse losse nozzle's voor de UM3 : https://3dsolex.com/product-category/ultimaker_3/ Op de UM3 heb ik nog geen nozzle's vervangen. Wel op een saffier op de UM2. Tot nu werkt dat prima.
 2. rien1959

  Extruder/nozzle lijkt verstopt

  Schroef er maar een nieuwe nozzle in. Ik heb dat ook een keer meegemaakt en van alles geprobeerd. Nieuwe nozzle er in en probleem opgelost. Verder zou ik de extruder ook maar even open maken en goed schoon maken. Mocht je de nozzle niet willen of kunnen vervangen, dan een speciale naald gebruiken die bij sommige andere merken 3d printers wordt meegeleverd (acupunctuur). Eerst via het menu de nozzle op de hoogste temperatuur opwarmen (270 graden ?) dan het eventuele nog aanwezige filament samen met de teflon buis verwijderen. Nu met wat gepruts de naald er door voeren. Soms heb je meerder pogingen nodig. Wanneer de naald er doorheen gaat kun je met polycarbonaat filament met de hand proberen of het er doorheen wil. Dan nog de cold pull methode en uiteindelijk alles weer in elkaar zetten en liefst met polycarbonaat filament een flink stuk laten extruderen. De nozzle is pas schoon wanneer er een rechte streng uit komt. Als het afbuigt direct uit de nozzle dan zit er nog steeds vuil. Verder kun je nog controleren of het verwarmingselement in de kop wel goed vast zit. Dit geeft bij alle merken printers dezelfde problemen.
 3. Heb je al geprobeerd met andere materialen te printen die ook een hoge temperatuur nodig hebben, zoals ABS ? Indien het probleem zich daar ook voordoet dan zou ik zeggen dat er iets aan de hand is met het verwarmingselement (los in kop of steker maakt geen goed contact)
 4. rien1959

  HELPPPP! UM2E+ abnormal error

  Try Cura 3.4 and see if the problem is solved. Cura 3.5 and 3.5.1 gives a lot of trouble on my computers.
 5. rien1959

  HELPPPP! UM2E+ abnormal error

  There seems to be an offset in Cura. When I compare the first line with G0 then the working printer is send to X103.531, Y98.692 and in the bad file to X-8.151, Y-3.882. That is 110 mm offset in X and 100 mm in Y. The printer is told to print outside the printbed. So there must be a change in the Cura settings. If you can not find the error, try to uninstall Cura, erase everything and reinstall.
 6. rien1959

  New: Ultimaker Cura 3.5

  Cura 3.5 crashes on every STL file that I want to load.
 7. rien1959

  Firmware UM2+

  Dat is de nieuwste firmware. Vanochtend heb ik twee van de drie 2+ printers geupdate en daar kwam hetzelfde versienummer uit. Je kunt ook Cura even gebruiken om te updaten wanneer je twijfelt. Kleine moeite en groot plezier. groet, Rien Kleinjan
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!