Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 15.10 Open Beta


Recommended Posts

  • Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited) · Cura 15.10 Open Beta

the latest build is 15.09.81?  

I tried it last night, not a firmware update (issue created on github), and for some unknown reason, slicing, in a half of cases, hangs at 66%.

Edited by Guest
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    Yep, latetst build is 15.09.81

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    I'm running 15.09.81 on Windows 7 and all object transformations are broken. The build platform does not show the checkerboard pattern (see attached image). What debug information should I provide so that this problem could be adressed?cura.thumb.png.7ab96e4a69a241868e67124653f23dae.png

    cura.thumb.png.7ab96e4a69a241868e67124653f23dae.png

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · Cura 15.10 Open Beta

    Your graphics card is probably the culprit here. Have you updated your drivers recently?

    Also; https://github.com/Ultimaker/Cura#logging-issues

    Edited by Guest
    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    Hi, I just downloaded the beta version to see of the support "issues" from the official version was fixed. And I was happy to see that an object that I could not get proper support material on 15.04 worked perfect on the beta.

    However, it seems to me that the program does an autoscale when importing objects that does not fit the buildplate, I have an object that I need to rotate to make it fit, I was a bit puzzled when the object was smaller then the original size when the print was finished.

    I tried to search for some setting that said "auto fit", but could not find it.

    If this is the case, one should at least get a warning.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    When I try selecting a printer, it crashes when I select ultimaker 2

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    15.09.82 craches immediately when opening a file:

    Version: 15.09.82

    Platform: Darwin-14.5.0-x86_64-i386-64bit

    Qt: 5.4.2

    PyQt: 5.4.2

    Exception:

    Traceback (most recent call last):

    File "/Applications/Cura 15.09.82.app/Contents/Resources/cura/plugins/CuraEngineBackend/CuraEngineBackend.py", line 158, in slice

    File "UM/Settings/Profile.pyc", line 177, in hasErrorValue

    File "UM/Logger.pyc", line 27, in log

    TypeError: not enough arguments for format string

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    Fixed it. It should only occur when you have invalid values in your profile though. Try loading a file with one of the default profiles.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    crashes a lot. same message as above.

    append every times after importing a profile and trying to open the setting.

    also on exit the software is unable to save the settings.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    ok, that worked, to get a file opened, but as soon a change is made, simple, like infill% or layerthicknes, the damned thing crashes..

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · Cura 15.10 Open Beta

    It crashes with the same error? I've just tested the release and when a field is empty it crashes, or if there is an invalid numeral. I don't have all the build systems at home, so the earliest I can get a build up is on Monday.

    Edited by Guest
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    Version: 15.09.82

    Platform: Darwin-14.5.0-x86_64-i386-64bit

    Qt: 5.4.2

    PyQt: 5.4.2

    Exception:

    Traceback (most recent call last):

    File "/Applications/Cura 15.09.82.app/Contents/Resources/cura/plugins/CuraEngineBackend/CuraEngineBackend.py", line 158, in slice

    File "UM/Settings/Profile.pyc", line 177, in hasErrorValue

    File "UM/Logger.pyc", line 27, in log

    TypeError: not enough arguments for format string

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    The new build is up. The logger issues should be fixed. Thanks for your patience!

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    The last build is stable on my PC.. The new option Enable Support Roof is very useful for my needs. Exporting the profiles doesn't work and two files are created, one empty xxx.curaprofile and a tmpxxx file.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    The last build is stable on my PC.. The new option Enable Support Roof is very useful for my needs. Exporting the profiles doesn't work and two files are created, one empty xxx.curaprofile and a tmpxxx file.

     

    I agree. Speed of slicing, subjectively, has increased two times. Lags while working significantly less. So far the only gripe is possible to consider the following: when you change the model in the layer view (I disabled support) slicing started, but processing layers not. Had to switch to solid and back, and after this, processing layers finally starts. .83 version gives hope that a worthy final release.<3

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    Is it possible to put the slicing on pause during the rotation of the object along the axes, and run it, for example, after the user has released the mouse button? Now any rotation of the object, even while holding the button starts the re-slicing, and the impression that clearing the heap is not going on at the time repeated start slicing. How realistic is it to introduce a time delay after the changes? For example half a second.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    This shouldn't happen. Only a release of the mouse button should trigger a reslice. Could you post an issue on github? I'll have a look tomorrow.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    This version only works with the default settings, changing any setting generates an 'unable to slice'

    .dmg version

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 15.10 Open Beta

    Could you post your logs? We've added a bunch of extra logging (which caused the issue in .82), so I should be able to find the issue there. I don't have any idea why it's failing now, as it slices just fine on my end.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×
    ×
    • Create New...