Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta


Recommended Posts

  • Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

After another period of continuous research and development, we're proud to share the latest Ultimaker Cura Beta with you. We're excited to hear what you think of the new and improved features. With y

Drawing a polyline on a mesh inside Cura to create new geometry would be quite computationally expensive (to the point of not being feasible for now).   The “christmass may come early” plugi

Thanks for the mention @SandervG, I will put together a topic that describes the new bridging features and the associated settings.

Posted Images

Posted (edited) · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
17 hours ago, rebekah_harper said:

Am I the only one with a UM3 where this beta doesn’t work???? 

No response to my comments or log file.

 

No - you're not alone - welcome to the club... ;)

It's the same here...

 

https://community.ultimaker.com/topic/22192-introducing-ultimaker-cura-33-beta/?page=3&tab=comments#comment-205243

 

Edited by tinkergnome
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
    22 hours ago, rebekah_harper said:

    this should be it.

     

    I just enjoy being part of the process.  

     

    I always run the last full version and a beta. 

    cura.log

    Hi,

     

    From the log files we see there is still a UM2+ loaded, that would indicate the clean install hasn't removed the config folder. Could you try to zip the config folder and share it?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    I will sort out the configuration files once I find them.

     

    this log file comes from a post windows reset.  I added the UM2+ first as I run one of them too. But unlike before the rest it also behaved as the UM3 and failed so now both printers fail to work with 3.3

     

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
    5 hours ago, rebekah_harper said:

    I will sort out the configuration files once I find them.

     

    this log file comes from a post windows reset.  I added the UM2+ first as I run one of them too. But unlike before the rest it also behaved as the UM3 and failed so now both printers fail to work with 3.3

     

     

    It looked like Cura wanted to add a UM3 with a custom material for which it could not fin the profilel. Could that be possible?

    We fixed this in the upcoming stable.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    Nope.

    basically after cura was installed I start software, get the warning which I click agree on and then it asks me to select a printer profile. I select either UM2+ or UM3 it then crashes and disappears.

     

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
    13 minutes ago, rebekah_harper said:

    Nope.

    basically after cura was installed I start software, get the warning which I click agree on and then it asks me to select a printer profile. I select either UM2+ or UM3 it then crashes and disappears.

     

     

    ...ditto.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
    On 4/21/2018 at 10:35 PM, ninjapigeon said:

    Help appreciated!

    -launch Cura 3.3 Beta after installing.  Agree to license. Can see a pop-up for "allow" of something behind a "select/name your printer" window.

    -select my printer (UM3, named "Ultimaker 3" or even "BldrBot")

    -window disappears as does all of Cura 3.3. (auto-quit)

     

    Ideas? Suggestions?

    incidentally, 15mb log for first launch? wow.

    So, fixed this myself.

     

    Seems the programmers on 3.3 took an assumption that didn't fit my profile. I have a smallish SSD to run Windows, and launch my apps from a RAID1 HDD setup.

    After 3.3 released today, and i removed every config/install/appData file for my previous Cura installs, i had the same error.

    This time the log said something along the lines of "file not found on expected drive".

    Uninstall it all again, reinstall on the default 😄 drive.. lo and behold it works, and i'm printing now from 3.3.

    😞

     

    TL;DR - fixed, only if i installed on my default 😄 drive. Lame Ultimaker, lame.

    Edit: Apologies for the rash judgments! Fixed in 3.4 and later, haven't had similar issues since!

    Edited by ninjapigeon
    Fixed in update!
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
    1 hour ago, ninjapigeon said:

    So, fixed this myself.

     

    Seems the programmers on 3.3 took an assumption that didn't fit my profile. I have a smallish SSD to run Windows, and launch my apps from a RAID1 HDD setup.

    After 3.3 released today, and i removed every config/install/appData file for my previous Cura installs, i had the same error.

    This time the log said something along the lines of "file not found on expected drive".

    Uninstall it all again, reinstall on the default C: drive.. lo and behold it works, and i'm printing now from 3.3.

    :(

     

    TL;DR - fixed, only if i installed on my default C: drive. Lame Ultimaker, lame.

    Yes we just found out of this bug after the release and are working on a fix. Sorry!

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    Version 3.3 (on Windows 10 - 64 bit) installs fine, and uninstalls the older version 3.2.1. Upon starting Cura 3.3, I see the logo splash screen and the changelog window, which then shuts down Cura. No orphan executables, nothing in the Windows logs.

    Have uninstalled/reinstalled, and restarted Windows, but with the same result.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
    3 hours ago, Ghostfather said:

    Version 3.3 (on Windows 10 - 64 bit) installs fine, and uninstalls the older version 3.2.1. Upon starting Cura 3.3, I see the logo splash screen and the changelog window, which then shuts down Cura. No orphan executables, nothing in the Windows logs.

    Have uninstalled/reinstalled, and restarted Windows, but with the same result.

    I had the same issue on my end. Try deleting your Cura config folders from both your AppData/Local and AppData/Roaming directories. Ended up working for me.

     

    Note: Make sure you save any custom profiles you have before doing this.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    Protip: don’t delete anything, but instead move it out of the way. That way you can try fixing things instead of starting from scratch.

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    If you didn't get the information yet, Ultimaker Cura 3.3 | Stable has been released! Please share your feedback here and download Ultimaker Cura 3.3 here! 

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    Ultimaker Cura 3.3.1 came out last night, and solved my problem

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    sorry for trouble , i upgrade cura now, but were is new plugin installation to develop new plugin as in 3.2?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta
    On 3/28/2018 at 12:40 AM, smartavionics said:

    Thanks for the mention @SandervG, I will put together a topic that describes the new bridging features and the associated settings.

    Great work with scaleable extra prime. One little sugestion is a check box called combing only. Where scaleable extra prime only applies to moves which haven't had a retraction

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Introducing Ultimaker Cura 3.3 | Beta

    Thank you for testing everyone! If you are interested in the newest, latest and greatest, Ultimaker Cura 3.4 | Beta just became available ? Follow this link if you want to read more about it 

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×
    ×
    • Create New...